KNLTB Competitie informatie

Op deze pagina vind je informatie over de verschillende KNLTB competities voor de seniorleden (vanaf 18 jaar). 

Onze vereniging neemt deel aan verschillende door de KNLTB georganiseerde competities, zoals de KNLTB voorjaars- en najaarscompetitie. De tenniscompetities worden op verschillende speeldagen gespeeld, zoals dinsdag overdag, vrijdagavond, zaterdag en zondag. Op dit moment nemen we deel aan de tennis voor- en najaarscompetitie. Vanaf het najaar van 2020 zal ook de KNLTB padelcompetitie aangeboden worden.

KNLTB competitie tennis

Aan alle competities kan worden deelgenomen door een aantal dames-, heren en gemengde teams. Aan de hand van de belangstelling van de leden, spelerskwaliteit en beschikbare baancapaciteit stelt de TC de teams samen. Deze teams bestaan uit minimaal vier personen en strijden tegen teams van andere verenigingen. De voorjaarscompetitie duurt van begin april tot begin juni en heeft zeven speeldagen (excl. inhaaldagen). De najaarscompetitie duurt van half september tot eind oktober en heeft zes of zeven speeldagen.

Wil je meer weten over de door de KNLTB georganiseerde competities dan kun je informatie vinden op de website van de KNLTB.

Zodra er kan worden ingeschreven voor de KNLTB competitie zal dit kenbaar worden gemaakt via onze website, ClubApp en de nieuwsbrief.

KNLTB competitie padel

Een padelteam bestaat uit minimaal 4 spelers. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen dames en heren: deze kunnen in hetzelfde team spelen. Ook tijdens de wedstrijden spelen deze door elkaar heen. Bijvoorbeeld: 2 heren tegen 2 dames, 2 heren tegen een heer + dame.

Op een competitiedag worden 4 wedstrijden gespeeld. Elke wedstrijd bestaat uit twee gewonnen sets. Een set is hetzelfde als bij tennis: je wint bij 6 games. Bij 6-6 speel je een tiebreak. In het geval van een derde, beslissende set wordt er een wedstrijd tiebreak gespeeld (een tiebreak tot 10 punten).

Nieuwe MijnKNLTB omgeving

De KNLTB heeft m.i.v. het speeljaar 2018 een nieuw systeem met website voor competities en toernooien in gebruik genomen: mijnknltb.toernooi.nl

De voordelen van de nieuwe MijnKNLTB omgeving:

  • Inschrijven voor rating toernooien;
  • Al je wedstrijden staan overzichtelijk bij elkaar;
  • Uitgebreid spelersprofiel met informatie over actuele rating en ranglijstpunten.
  • Het inzien van indelingen en uitslagen en het invoeren van uitslagen van KNLTB competities.

Voor het gebruik van deze nieuwe omgeving moet je eenmalig een account aanmaken. In jouw favorieten kan je spelers, teams en toernooien eenvoudig terugvinden.

Meer informatie en vragen competitie TENNIS

Neem bij vragen contact op met één van de verenigingscompetitieleiders (VCL) van de Gouwe Smash:

  • Claudia Hubers
  • Ellen Nijhof
  • Maxime Pieterse
  • Marissa ten Berge

Of mail naar [email protected]

Meer informatie en vragen competitie PADEL

Neem bij vragen contact op met één van de verenigingscompetitieleiders (VCL) van de Gouwe Smash:

  • Jesse de Koning
  • Vincent Kruijdenberg

Of mail naar [email protected]