KNLTB Competitie 2020 (tennis)

UPDATE 30 september: er zijn nieuwe corona maatregelen. Raadpleeg de bijlage bij deze pagina (Corona en Competitie update 29 september).

De Voorjaarscompetitie is in verband met de maatregelen rondom het virus verplaatst naar het najaar. Deze competitie krijgt de naam: KNLTB Competitie 2020. Met een aantal aanpassingen en maatregelen die worden getroffen i.s.m. de KNLTB, kan de competitie vooralsnog doorgaan!

Speeldata

Benieuwd wanneer er wordt gespeeld? Klik hier voor de speeldata.

Poule-indeling KNLTB

De poule-indeling door de KNLTB is bekend. Door eventuele terugtrekking van teams kan deze indeling nog iets wijzigen. Mocht dit het geval zijn, benaderen wij de captain hierover. Raadpleeg de bijlage bij deze pagina voor de indeling.

Invallers

Mocht je gebruik moeten maken van een invaller, benader dan eerst de reservespelers met jullie niveau. Daarna kun je ook spelers benaderen die hebben aangegeven extra te willen spelen, naast hun eigen team. Geef ten alle tijden door aan de VCL dat je gebruik maakt van een invaller: zo kunnen wij checken of deze speler speelgerechtigd is, zodat een boete voor het team kan worden voorkomen! Je kunt dit doorgeven per mail via: [email protected].

Raadpleeg de bijlage bij deze pagina voor de reserve/invallerslijst.

Vrijdag: spelen op tijd

Om de spreiding van spelers op de vrijdagavond te vereenvoudigen, worden alle partijen op vrijdagavond op tijd gespeeld. Dit betekent dat er per wedstrijd één uur getennist wordt en de games worden doorgeteld. Raadpleeg de bijlage bij deze pagina voor meer informatie over het spelen op tijd.

De captains ontvangen binnenkort meer informatie over de aanvangstijden van hun speeldagen. Dit zal anders zijn t.o.v. eerdere jaren, in verband met de maatregelen die zijn getroffen.

Zaterdag en zondag: dubbelpartijen

Alle dubbelpartijen worden gespeeld volgens het Verkort Spelen. Hierbij wordt de 3e set vervangen door een super-tiebreak t/m 10 punten (met 2 punten verschil). Dit geldt niet voor de single partijen.

Corona maatregelen

We zijn blij dat de competitie vooralsnog door kan gaan. In samenwerking van de KNLTB hebben we enkele maatregelen getroffen, om de competitie zo goed mogelijk te laten verlopen. De captains ontvangen voorafgaand aan de eerste speeldag hier meer informatie over. Raadpleeg de bijlage bij deze pagina voor meer informatie.

NIEUW: digitale teamopstelling 

Waarom een digitale teamopstelling? Tot op heden waren teams verplicht om de opstellingen uit te wisselen via de traditionele papieren scheurstrookjes. Om meerdere redenen is deze manier van teamuitwisseling niet ideaal meer.

Hoe werkt de digitale teamopstelling? Net als voorheen bepalen teams zelf, op basis van afnemende speelsterkte, de opstelling aan het begin van een speeldag. De aanvoerders van beide teams geven vervolgens de eigen opstelling door in de wedstrijd op mijnKNLTB. Zodra beide aanvoerders de teamopstelling definitief hebben bevestigd worden de namen en speelsterktes van de spelers overgenomen in het uitslagenformulier en zichtbaar voor iedereen.

Raadpleeg de bijlage bij deze pagina voor meer informatie.

Uitslagen invoeren

De uitslagen moeten na afloop van de wedstrijden ingevoerd worden door het thuisspelende team. Per team zijn meerdere spelers door ons aangewezen om de uitslagen van de competitiewedstrijden in te voeren. Indien je nog een speler van je team wilt toevoegen aan jouw team, mail dan naar [email protected]. Raadpleeg de bijlage bij deze pagina voor de uitslagengedelegeerden per team.

Geen promotie of degradatie

Tijdens de KNLTB Competitie 2020 zal niet worden gespeeld om promotie of degradatie. Op die manier verliezen de teams, die in het najaar niet kunnen of willen spelen, hun teamrechten niet voor het voorjaar van 2021. Alle teamrechten van de Voorjaarscompetitie 2020 blijven dus geldig voor de inschrijving van volgend jaar. Ook wordt er tijdens de KNLTB Competitie 2020 niet gespeeld om promotie of degradatie voor het najaar van 2021.

Vragen
 
Neem bij vragen contact op met één van de verenigingscompetitieleiders (VCL) van de Gouwe Smash:
  • Claudia Hubers
  • Ellen Nijhof
  • Marissa ten Berge
  • Maxime Pieterse

Of mail naar [email protected]

Teamindeling.pdf Uitslagengedelegeerden.pdf Vrijdagavond - Spelen op tijd.pdf KNLTB indeling.pdf Digitale teamopstelling.pdf DGS Corona Richtlijnen voor Captains.pdf Invallers - Reservelijst.pdf Corana en Competitie update 29 september.pdf Regen.pdf