KNLTB Voorjaarscompetitie Tennis 2021

Update 27 februari 2021

Met de verlenging van de lockdown en de onzekerheid over de situatie in april heeft de KNLTB besloten de start van de Voorjaarscompetitie Tennis 2021 voorlopig uit te stellen tot begin mei. We hopen dat de huidige coronamaatregelen effect hebben en versoepelingen straks weer mogelijk zijn, ook wedstrijden spelen. Samen met de KNLTB zullen we er dan ook alles aan doen om veilig en verantwoord binnen de geldende coronamaatregelen een volledige tenniscompetitie door te laten gaan.

De KNLTB heeft verschillende scenario’s bekeken. De intentie is nu om te starten in mei, zodat we nog een volledige tenniscompetitie kunnen spelen. De voorlopige speeldata voor de Voorjaarscompetitie Tennis zijn opgesteld en terug te vinden in de link.

Uiterlijk 1 maand voor de start van de tennis competitie zal er een besluit genomen worden over de daadwerkelijke start van de competitie begin mei. Wanneer dit niet t.z.t. niet mogelijk blijkt te zijn, zal er gekeken worden naar mogelijke alternatieven.

We houden jullie op de hoogte.
VCL-ers Tennis: Bianca, Ellen, Marissa en Maxime

Speeldata

Klik hier voor de voorlopige herziene speeldata van de Voorjaarscompetitie 2021.

Teams

De inschrijving is gesloten. Alle teams zijn ingeschreven bij de KNLTB. De teamindeling staat als download op deze pagina.

Invallers

Heb je een invaller nodig? De invallerslijst is dit seizoen goed gevuld. Je kunt deze terugvinden als download op deze pagina. Benader als eerste de spelers op de invallerslijst en vervolgens andere leden van de vereniging. Geef je invaller z.s.m. door aan de VCL, zodat zij kunnen controleren of de invaller mee mag spelen volgens de invalregels van de KNLTB.

Stuur een mail naar [email protected] met de datum en invaller.

Wijzigingen t.o.v. 2020

  • Vrijdagavond competitie: ‘om de week spelen’. Zie toelichting hieronder.
  • Invalregeling: In sommige gevallen is het mogelijk om in twee verschillende teams in te vallen op één speeldag. Dit hangt o.a. af van de variabele speeltijden van de desbetreffende teams en rekening houden met de overige invalregels.
  • De variabele aanvangstijden voor de tenniscompetitie op zaterdag en zondag zijn verruimd. De eerste partij van de speeldag dient aan te vangen tussen 08H30 en 16H30. De avondcompetitie op vrijdag start vanaf 19H00: dit is niet gewijzigd. 

Vrijdagavondcompetitie: ‘om de week spelen’

In verband met COVID-19, heeft de KNLTB een wijziging doorgevoerd in de uitvoering van de vrijdagavondcompetitie. Zo spelen de dames– en heren teams in de even weken, de gemengde teams in de oneven weken. Dit is een passende oplossing voor het reguleren van de drukte op de parken en het waarborgen van de 1.5 meter regel. 

Wat houdt om de week spelen precies in?

  • Alle teams spelen om de week competitie: de heren- en dames teams starten gelijk met de reguliere competitie (9 april). De gemengde teams starten een week eerder (2 april);
  • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set;
  • Ieder team heeft totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken;   

Vragen?

Mocht je vragen hebben, stuur dan een mail naar [email protected] of neem contact op met één van de verenigingscompetitieleiders Tennis (VCL) van de Gouwe Smash:

  • Bianca Pleus
  • Ellen Nijhof
  • Marissa ten Berge
  • Maxime Pieterse

Teamindeling.pdf Invallerslijst.pdf