KNLTB Voorjaarscompetitie Tennis 2021

Update 4 mei 2021

Het coronavirus houdt Nederland nog steeds in zijn greep. De maatregelen in de sport blijven van kracht en het kabinet ziet op dit moment geen ruimte om meer versoepelingen toe te staan. Voor volwassenen vanaf 27 jaar is wedstrijden spelen volgens de routekaart pas mogelijk vanaf 7 juli. Er is nu weinig perspectief op eerdere versoepelingen en wijzigingen in het stappenplan om officiële competities te organiseren. Daarom heeft de KNLTB besloten dat de Voorjaarscompetitie tennis en padel voor senioren niet door gaat en wordt verschoven naar het najaar onder de naam KNLTB Competitie 2021.

Update 31 maart 2021

De start is uitgesteld naar week 22 (begin juni 2021).

Een volledige competitie (7 speelrondes) is door deze aanpassing niet meer mogelijk, er wordt door de KNLTB gekeken naar de mogelijkheid tot het spelen van de competitie in 3, 4 of 5 speelrondes.

Het is natuurlijk mogelijk dat deze nieuwe situatie niet wenselijk is voor jullie en jullie teams. De KNLTB biedt daarom de mogelijkheid om, zonder kosten, teams terug te trekken. Willen jullie deze nieuwe situatie bespreken in jullie teams? Wij hopen natuurlijk dat iedereen nog steeds veel zin heeft in de competitie, maar kunnen begrijpen dat dit uitstel niet uitkomt met de planning van jullie teams. Mochten jullie besluiten tot het terugtrekken van jullie team, laat het ons dan uiterlijk 9 april 2021 weten. Wij zullen dan zorgdragen voor tijdige communicatie richting de KNLTB.

LET OP: indien jullie tevens hebben ingeschreven voor de voorjaarscompetitie padel, let dan goed op. De nieuwe speeldagen van de voorjaarscompetitie tennis vallen grotendeels tegelijk met de speeldagen van de voorjaarscompetitie padel. Dit kan voor problemen zorgen wat betreft opstellingen en volledigheid van jullie teams.

Wij kunnen ons voorstellen dat er nog wat vragen kunnen zijn, neem in dat geval contact met ons op. 

Speeldata

Klik hier voor de voorlopige herziene speeldata van de Voorjaarscompetitie 2021.

Teams

De inschrijving is gesloten. Alle teams zijn ingeschreven bij de KNLTB. De teamindeling staat als download op deze pagina.

Invallers

Heb je een invaller nodig? De invallerslijst is dit seizoen goed gevuld. Je kunt deze terugvinden als download op deze pagina. Benader als eerste de spelers op de invallerslijst en vervolgens andere leden van de vereniging. Geef je invaller z.s.m. door aan de VCL, zodat zij kunnen controleren of de invaller mee mag spelen volgens de invalregels van de KNLTB.

Stuur een mail naar [email protected] met de datum en invaller.

Wijzigingen t.o.v. 2020

  • Vrijdagavond competitie: ‘om de week spelen’. Zie toelichting hieronder.
  • Invalregeling: In sommige gevallen is het mogelijk om in twee verschillende teams in te vallen op één speeldag. Dit hangt o.a. af van de variabele speeltijden van de desbetreffende teams en rekening houden met de overige invalregels.
  • De variabele aanvangstijden voor de tenniscompetitie op zaterdag en zondag zijn verruimd. De eerste partij van de speeldag dient aan te vangen tussen 08H30 en 16H30. De avondcompetitie op vrijdag start vanaf 19H00: dit is niet gewijzigd. 

Vrijdagavondcompetitie: ‘om de week spelen’

In verband met COVID-19, heeft de KNLTB een wijziging doorgevoerd in de uitvoering van de vrijdagavondcompetitie. Zo spelen de dames– en heren teams in de even weken, de gemengde teams in de oneven weken. Dit is een passende oplossing voor het reguleren van de drukte op de parken en het waarborgen van de 1.5 meter regel. 

Wat houdt om de week spelen precies in?

  • Alle teams spelen om de week competitie: de heren- en dames teams starten gelijk met de reguliere competitie (9 april). De gemengde teams starten een week eerder (2 april);
  • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set;
  • Ieder team heeft totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken;   

Vragen?

Mocht je vragen hebben, stuur dan een mail naar [email protected] of neem contact op met één van de verenigingscompetitieleiders Tennis (VCL) van de Gouwe Smash:

  • Bianca Pleus
  • Ellen Nijhof
  • Marissa ten Berge
  • Maxime Pieterse

Teamindeling.pdf Invallerslijst.pdf 2021 KNLTB update tennis en padel competitie.pdf