KNLTB Voorjaarscompetitie Padel

NIEUW BIJ DE GOUWE SMASH: Padel KNLTB voorjaarscompetitie!

Vol enthousiasme wordt er gebruik gemaakt van de 2 padelbanen. Dit voorjaar starten we dan ook met de KNLTB Padelcompetitie. Deze padelcompetitie wordt voor komend voorjaar op de zaterdag aangeboden bij De Gouwe Smash.

Hoe gaat de Padelcompetitie in z’n werk?
Een padelteam bestaat uit minimaal 4 spelers. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen dames en heren: deze kunnen in hetzelfde team spelen. Ook tijdens de wedstrijden spelen deze door elkaar heen. Bijvoorbeeld: 2 heren tegen 2 dames, 2 heren tegen een heer + dame.

Op een competitiedag worden 4 wedstrijden gespeeld. Elke wedstrijd bestaat uit twee gewonnen sets. Een set is hetzelfde als bij tennis: je wint bij 6 games. Bij 6-6 speel je een tiebreak. In het geval van een derde, beslissende set wordt er een wedstrijd tiebreak gespeeld (een tiebreak tot 10 punten).

Er zijn 5 verschillende klassen waarin de Padel competitie wordt gespeeld, namelijk:

 • Topklasse – wedstrijdspelers
 • Hoofdklasse – wedstrijdspelers
 • 1e klasse – wedstrijdspelers
 • 2e klasse – gevorderden
 • 3e klasse – beginner

Padelcompetitie speeldagen

 • Mei: 23
 • Juni: 6, 13, 20 en 27
 • Inhaaldagen: 30 mei & 4 juli

Let op: zaterdag 23 mei is de eerste speeldag van de Padelcompetitie. Dit is echter ook de laatste speeldag van de tenniscompetitie. Mocht je aan beide competities mee doen, houdt hier dan rekening mee bij de inschrijving.

Kosten 
Net als aan de tennis voorjaarscompetitie zal er ook aan deze competitie kosten verbonden zijn. Deze kosten zijn afhankelijk van het aantal speeldagen dat je thuis speelt. De kosten per team worden later bekend gemaakt.

Inschrijven
Wil jij met jouw team meedoen aan de Padelcompetitie of wil je je los inschrijven? Doe dit dan vóór 22 februari door te mailen naar [email protected].

In dit mailtje hebben wij de volgende informatie nodig: 

 • Namen van alle spelers.
 • Bondsnummers van alle spelers.
 • Captain.
 • Welke klasse jullie voorkeur heeft.

Wanneer je je als team opgeeft, houdt er dan rekening mee dat er (in overleg) individuele inschrijvingen aan toegevoegd kunnen worden.

Als je je opgeeft, houdt er dan rekening mee dat er in de competitieperiode ook verschillende tennistoernooien en andere (tennis)activiteiten van start gaan. Probeer daarom relatief grote teams te maken, zodat er voldoende spelers zijn voor iedere speeldag. Dit is belangrijk om boetes voor incomplete teams te voorkomen.

Bij individuele aanmeldingen zullen wij kijken naar mogelijke plekken binnen een opgegeven team of zullen wij ons best doen om een nieuw team te vormen.

Afhankelijk van de animo, kan de Padelcommissie bepalen hoeveel teams er ingeschreven kunnen worden, er is in totaal plaats voor 8 teams dit voorjaar, dus wees er snel bij!

Mochten er nog andere vragen zijn kan je die stellen aan de padelcommissie via [email protected]  

Namens de Vereniging Competitie Leiding Padel
Jesse (06-48884000) en Vincent (06-24551827)