KNLTB competitie Padel

De voorjaarscompetitie is verplaatst naar september.

Vanaf 11 september tot 11 oktober staan er 5 speeldagen gepland. Let op: dit is tegelijkertijd met de tenniscompetitie!

Je kan competitie spelen op vrijdagavond, zaterdag of zondag.

Hoe gaat de Padelcompetitie in z’n werk?
Een padelteam bestaat uit minimaal 4 spelers. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen dames en heren: deze kunnen in hetzelfde team spelen. Ook tijdens de wedstrijden spelen deze door elkaar heen. Bijvoorbeeld: 2 heren tegen 2 dames, 2 heren tegen een heer + dame.

Op een competitiedag worden 4 wedstrijden gespeeld. Elke wedstrijd bestaat uit twee gewonnen sets. Een set is hetzelfde als bij tennis: je wint bij 6 games. Bij 6-6 speel je een tiebreak. In het geval van een derde, beslissende set wordt er een wedstrijd tiebreak gespeeld (een tiebreak tot 10 punten).

Er zijn 5 verschillende klassen waarin de Padel competitie wordt gespeeld, namelijk:

  • Topklasse – wedstrijdspelers
  • Hoofdklasse – wedstrijdspelers
  • 1e klasse – wedstrijdspelers
  • 2e klasse – gevorderden
  • 3e klasse – beginner

Kosten 
Net als aan de tennis voorjaarscompetitie zal er ook aan deze competitie kosten verbonden zijn. Deze kosten zijn afhankelijk van het aantal speeldagen dat je thuis speelt. De kosten per team worden later bekend gemaakt.

Inschrijven
Wil jij met jouw team meedoen aan de Padelcompetitie of wil je je los inschrijven? Doe dit dan vóór 21 juni door te mailen naar [email protected].

In dit mailtje hebben wij de volgende informatie nodig: 

  • Namen van alle spelers.
  • Bondsnummers van alle spelers.
  • Captain.
  • Welke klasse jullie voorkeur heeft.

Wanneer je je als team opgeeft, houdt er dan rekening mee dat er (in overleg) individuele inschrijvingen aan toegevoegd kunnen worden.

Als je je opgeeft, houdt er dan rekening mee dat er in de competitieperiode ook tenniscompetitie en toernooien zijn. Probeer daarom relatief grote teams te maken, zodat er voldoende spelers zijn voor iedere speeldag.

Bij individuele aanmeldingen zullen wij kijken naar mogelijke plekken binnen een opgegeven team of zullen wij ons best doen om een nieuw team te vormen.

Mochten er nog vragen zijn dan kan je die stellen aan de padelcommissie via [email protected]  

Namens de Vereniging Competitie Leiding Padel
Jesse (06-48884000) en Vincent (06-24551827)