Tennis in de winter

31 oktober 2021


Met de herfst nu echt aanwezig en de winter op komst willen we jullie informeren over de tennisbanen.
 
Baan 1 blijft in principe altijd bespeelbaar, maar kan wel glad worden bij vorst. Van de overige tennisbanen willen we proberen er twee zo lang als mogelijk open te houden, mogelijk zelfs het hele jaar. Dit doen we dan door eventueel tussendoor de banen te walsen. Hierdoor hopen we zoveel mogelijk leden toch nog buiten te kunnen laten spelen. Er zijn echter een paar aandachtspunten die wel voor iedereen belangrijk zijn:

Als er een nachtvorst is geweest moet je wachten tot de baan ontdooit is.
Zijn de banen bevroren dan zijn deze hard  (zoals de banen normaal zijn), het is op dat moment nog niet echt een probleem om hierop te lopen. Maar gaat de temperatuur omhoog en beginnen de banen te ontdooien dan mag men NIET op de baan lopen!!!

Hoe kan je zien dat de banen ontdooien?
Er komt water naar boven en als je erop loopt dan zullen de voetafdrukken vochtig worden.
Pas als de banen weer gewoon aanvoelen en geen vochtige voetafdrukken achterlaten zijn de banen weer bespeelbaar.
 
Als er echt een vorstperiode aankomt en de vorst in de grond zit moeten de banen echt dicht. We zullen dan zodra de vorst weg is wel ons best doen 2 banen weer speelbaar te maken. Of deze banen open zijn kun je kunnen zien aan het net. Als dit laag hangt is de baan niet bespeelbaar. We zullen dit ook op de website en in de App melden
 
Meestal zal het hek op slot zijn, sleutel dus meenemen en na afloop graag weer afsluiten.
  
Namens de OC, 
Kees Vermeij

Nieuwscategorieën