Perfect gear, perfect play

Al vele jaren bespan ik tennisrackets en ben ik vanwege mijn werk geïnteresseerd in tennis en padel materialen. Wat doet welke snaar en welk racket? Welke combinatie past het beste bij welke speler / speelster? Welke snaar voorkomt armklachten? En zo probeer ik vele vragen te beantwoorden door zelf te testen en vervolgens jullie te informeren. 

Naast mijn werk als tennis en padel leraar en eigenaar van de school. Ben ik ook werkzaam voor Wilson Nederland. Mijn verantwoording is om te bepalen welke top talenten van Nederland een samenwerking met Wilson mogen en kunnen aangaan. Maar ook ben ik het contact persoon van spelers en trainers in Nederland om mijn kennis in materiaal over te dragen.

Na mijn ervaringen als bespanner in Waddinxveen en omstreken. Ben ik deze week de ‘ stringer’ van het internationale toernooi in Den Haag ( ITF ). Hier bespan ik o.a de racket van Nadia Podoroska, halve finaliste Roland Garros in 2020. Vorig jaar heb ik tijdens dit toernooi alle rackets van Tim van Rijthoven mogen bespannen. Dit jaar staat hij op Wimbeldon……… Toeval ;)?

Ook heb ik de ervaring op mogen doen door tijdens de Fed Cup de rackets van Wit Rusland te mogen bespannen. Hierbij heb ik o.a de rackets van Aryna Sabalenka , momenteel nummer 6 van de wereld mogen bespannen. Dit jaar ben ik gevraagd als bespanner van het toernooi in Rosmalen. Helaas heb ik hier nee tegen moeten zeggen vanwege vele andere verplichtingen zoals training geven.

Graag help ik ook u met het juiste advies qua bespanning of het testen van een racket die naar mijn mening beter past. Of naar de wensen die u hierin heeft.

Vaak horen wij als trainers….. Dat voel ik toch niet ! Maar iedereen voelt wel degelijk verschil in snaren en rackets. Heeft u weleens armklachten? Dan is het racket misschien te zwaar of de grip te groot. Ook kan de snaar uitgedroogd zijn of te hard qua materiaal. Polyester bijvoorbeeld is echt alleen voor de snaren brekers.   

Neem contact op ( 06-13100451 ) als ik u kan helpen met advies of ander materiaal ( voor 15 juli vanwege de vakantie) of gaande het jaar. Dus graag uw racket nog bespannen voor de toernooien? Of juist een ander racket of snaar testen, kom zeker langs en/of neem contact op. 

TIP !! Houd uw bespanning goed : 1x in de week spelen = 1x per jaar bespannen 2x in de week spelen = 2x per jaar bespannen enz 

Geinteresseerd? In de bijlage kun je alles nog eens nalezen.

Mike Hoffmans

rackets en snaren.pdf