Renovatie banen

30-12-2018: update

Inmiddels is onze vernieuwde baan 1 bespeelbaar. Kom jij ook snel een keer proberen? 

Ontdek de verschillen tussen de banen in deze video, klik op de foto om de video de bekijken:

 

09-12-2018: baan 1 vanaf 13 december bespeelbaar

Afgelopen weken is er gewerkt aan de vernieuwing van baan 1. 

Er is gekozen voor de winterharde ondergrond Tennisforce II. Deze sluit het meest aan bij de eigenschappen van gravel en onze huidige banen.

Vanaf donderdag a.s. (13 december 2018) is de baan bespeelbaar en kun je het zelf gaan ervaren, zolang er geen sneeuw ligt en het niet vriest. Zeker in het begin is het belangrijk de baan goed en in z'n geheel te slepen!

26-11-2018: baan 1 gesloten i.v.m. renovatie

Met ingang van 26 november is baan 1 voorlopig niet beschikbaar voor tennis. De baan wordt volledig gerenoveerd en van haar toplaag ontdaan om te worden vervangen door winterharde gravel (Tennis Force II). Deze werkzaamheden zullen ongeveer 3 weken gaan duren en er wordt op onze website kenbaar gemaakt wanneer de baan bespeelbaar zal zijn.

Nadat bespeelbaarheid is aangegeven is het mogelijk om de gehele winter op baan 1 te spelen, behoudens als er sneeuw ligt en het hard vriest. De baan zal in de winterperiode dan ook niet worden gesloten. Dit in tegenstelling tot de ander 4 Canada Tenn banen.

Tennis Force II wordt gepresenteerd als een winterharde gravelbaan met een aantal voordelen ten opzichte van de “gewone”gravelbaan. De voordelen:

  • Uitstekende waterafvoer door horizontale en verticale drainage
  • Balstuit en balgedrag nagenoeg gelijk aan onze Canada Ten banen
  • Altijd vlakke baan
  • Aanmerkelijk minder (winter)onderhoud
  • Hele jaar doorspelen, behalve tijdens vorst.
  • Geschikt voor rolstoeltennis.
  • Goede glijeigenschappen en een baldruk is aanwezig.