Banen slepen (tennis en padel)

Tennis
Om de banen zo lang mogelijk goed bespeelbaar te houden blijft het belangrijk om na ieder partijtje te slepen. Bij het slepen loop je vanaf de buitenkant (echt de achterkant en zijkant) in rondjes tot aan het midden. Zie het plaatje. Zo kunnen we met elkaar en voor elkaar de banen bespeelbaar houden en het hele seizoen ervan genieten.

Padel
Ook bij de padelbanen is het belangrijk om minimaal aan het eind van de ochtend, -de middag en -de avond met de bezem over het tapijt te lopen. Dan haal je het zand los en speel je fijner. 

Schoenen
Doordat je op ons park zowel kunt tennissen als padellen zie je ook evenzovele schoenen. We merken nu dat er leden zijn (mogelijk ook door onwetendheid bij de verkopers) die schoenen met een onjuist profiel gebruiken op onze banen 2-5.

Op de Canada Tenn tennisbanen zijn alleen de gravel zool en de omni zool correct en toegestaan.

De ook veel gebruikte clay zool heeft een te grof profiel. Zeker als er wat meer wordt gegleden en met de voeten gedraaid zie je veel uitslijting in de banen. Hierdoor wordt de conditie van de banen helaas snel slechter. Deze Clayzool wordt echter ook veel gebruikt voor spelen op tapijt zoals onze padelbanen.  

We rekenen op jullie medewerking.
de OC