Onze vereniging

Tennis- en padelvereniging De Gouwe Smash is op 10 maart 1980 opgericht. De vereniging is ingeschreven bij de KNLTB. De eerste 30 jaar was de Gouwe Smash een tennisvereniging; eind 2019 zijn er padelbanen aangelegd en is padel de tweede sport van de Gouwe Smash geworden.

De Gouwe Smash heeft het recreatieve tennis en padel hoog in het vaandel staan: beginnende en geoefende spelers hebben dezelfde speelrechten. Voor veel leden is gezelligheid op en rond de banen even belangrijk als het neerzetten van een sportieve prestatie.

Onze vereniging onderscheidt onze vereniging zich door het oer-Hollandse begrip 'gezelligheid'. Dit wordt duidelijk zodra u op ons park komt: een knus clubgebouw omgeven door vijf tennisbanen en drie padelbanen.  

Het park en de banen

In verband met een nieuwe woon-/winkelcentrum op ons terrein is in april 2008 een volledig nieuw park in gebruik genomen aan de Kanaaldijk 9 te Waddinxveen. Dit park beschikt over 5 tennisbanen en 3 padelbanen, die zijn voorzien van verlichting en voldoen aan de door de KNLTB gestelde eisen.  

De baansoort van vier tennisbanen is Canada Tenn. In het najaar blijven deze banen open zolang het weer het toelaat. Op een bepaald moment zullen deze banen in de winter sluiten. In november 2018 is tennisbaan 1 gerenoveerd en voorzien van een winterharde ondergrond Tennisforce II. 

Onze vereniging beschikt over 3 padelbanen: in 2019 zijn er 2 padelbanen aangelegd, en vanaf 1 juni 2023 is er een 3e padelbaan bijgekomen. De ondergrond van de padelbanen is kunstgras. Deze banen kunnen jaarrond gebruikt worden. 

Het clubhuis

Het clubhuis beschikt over kleedkamers met douche en toilet. Het gebouw is goed toegankelijk voor mindervaliden en is voorzien van een invalidetoilet. Een goed uitgeruste keuken en een ruime bar worden door vrijwilligers beheerd. Er kan bij ons met contant en pin worden betaald.

De banen zijn ten opzicht van het clubgebouw op het zuiden gelegen. Dit heeft als groot voordeel dat het al bij de start van het seizoen aangenaam verpozen is op het terras en op onze luxe en verwarmde overdekte lounge.

Gedurende het hele jaar worden er veel activiteiten georganiseerd. Leden die zich vrijwillig en met veel enthousiasme inzetten, maken van De Gouwe Smash de vereniging die wij zijn. Ook de bar wordt bemand door onze leden. Door het draaien van (bar)diensten kennen de meeste leden elkaar en is anonimiteit uitgesloten. Dit is zeker voor ouders van jongere jeugd een belangrijk argument om hun kinderen lid te laten worden van onze vereniging.

Redenen om te komen tennissen en padellen bij De Gouwe Smash:

 • wij zijn een sportieve en gezellige vereniging;
 • spelen op een prachtig park, op een paar minuten fietsen van Triangel, Molendijk, Centrum en Alblas;
 • tennissen op vier fantastische Canada Tenn-banen;
 • het hele jaar door tennissen op de vijfde Tennisforce II baan;
 • en het hele jaar door padellen op 3 padelbanen;
 • er wordt gespeeld van recreatief- t/m hoofdklasseniveau;
 • wij werken samen met een uitstekende tennisschool met gediplomeerde tennis- en padelleraren;
 • wij hebben actieve jeugd- en evenementencommissies die zich inzetten voor doorlopend leuke activiteiten;
 • er worden volop interne toernooien en competities georganiseerd voor ieder niveau;
 • betaalbare contributie;
 • je kunt op ieder gewenst moment in het jaar lid worden.

Wij hopen je te mogen begroeten op ons park, als toevallige passant, als bezoekende speler of als nieuw lid. Hoe dan ook: je bent van harte welkom!