Onze vereniging

Tennisvereniging De Gouwe Smash is op 10 maart 1980 opgericht. De vereniging is ingeschreven bij de KNLTB. 

De Gouwe Smash heeft het recreatieve tennis hoog in de vaandel: beginnende en geoefende spelers hebben dezelfde speelrechten. Voor veel leden is gezelligheid op en rond de banen even belangrijk als het neerzetten van een sportieve prestatie.

Het tennispark

In verband met het nieuwe woon-/winkelcentrum is een volledig nieuw tennispark gerealiseerd aan de de Kanaaldijk 9 te Waddinxveen. Dit park is in april 2008 in gebruik genomen en beschikt over 5 banen, die zijn voorzien van verlichting en voldoen aan de door de KNLTB gestelde eisen. 

I

Als kleinste van de 3 tennisverenigingen in Waddinxveen onderscheidt onze vereniging zich door het oer-Hollandse begrip 'gezelligheid'. Dit wordt duidelijk zodra u op ons park komt: een knus clubgebouw omgeven door vijf tennisbanen, een oefenkooi en een minibaan. 

De baansoort is Canada Tenn: in deze ondergrond is regenwater snel verdwenen. Als het weer het toelaat, kan er zelfs in de winter gespeeld worden.

In november 2018 is baan 1 gerenoveerd en voorzien van een winterharde ondergrond Tennisforce II. Zie renovatie banen voor meer informatie.

De planning is om eind 2019 twee padelbanen in gebruik te gaan nemen. Zie Padel voor meer informatie.

Het clubhuis

Het clubhuis beschikt over kleedkamers met douche en toilet. Het gebouw is goed toegankelijk voor minder validen en is voorzien van een invalidetoilet. Een goed uitgeruste keuken en een ruime bar worden door vrijwilligers beheerd. Er kan bij ons met contant en pin worden betaald.

De banen zijn ten opzicht van het clubgebouw op het zuiden gelegen. Dit heeft als groot voordeel dat het al bij de start van het seizoen aangenaam verpozen is op het terras en op onze sinds 2017 nieuw luxe en verwarmde overdekte lounge.

Gedurende het hele jaar worden er veel activiteiten georganiseerd. Leden die zich vrijwillig en met veel enthousiasme inzetten, maken van De Gouwe Smash de tennisvereniging die wij zijn. Ook de bar wordt bemand door onze leden. Door het draaien van bardiensten kennen de meeste leden elkaar en is anonimiteit uitgesloten. Dit is zeker voor ouders van jongere jeugd een belangrijk argument om hun kinderen lid te laten worden van onze vereniging.

Redenen om te komen tennissen bij De Gouwe Smash:

 • wij zijn een sportieve en gezellige tennisvereniging;
 • spelen op een prachtig park, op een paar minuten fietsen van Triangel, Molendijk, Centrum en Alblas;
 • tennissen op vier fantastische Canada Tenn-banen;
 • en het hele jaar door tennissen op de vijfde Tennisforce II baan;
 • er wordt gespeeld van recreatief- t/m hoofdklasseniveau;
 • wij werken samen met een uitstekende tennisschool met gediplomeerde tennisleraren;
 • wij hebben actieve jeugd- en evenementencommissies die zich inzetten voor doorlopend leuke activiteiten;
 • wij zijn druk bezig met de ontwikkeling van Padel;
 • er worden volop interne toernooien en competities georganiseerd voor ieder niveau;
 • betaalbare contributie;
 • je kunt op ieder gewenst moment in het jaar lid worden.

Wij hopen je te mogen begroeten op ons park, als toevallige passant, als bezoekende tennisspeler of als nieuw lid. Hoe dan ook: je bent van harte welkom!