Extra richtlijnen bardienst

Per 1 juli is de kantine weer open. We hebben extra voorzorgsmaatregelen genomen. Lees deze goed door! Mocht je nog vragen hebben, neem dan even contact op met de barcommissie.  

Werkwijze:

  • Volg altijd de hygiënevoorschriften (zie onder) op.

  • Op het park en in de kantine zijn looproutes aangegeven op de vloer. Volg deze op en attendeer bezoekers er (indien nodig) ook op.

  • In verband met een evt. GGD contactonderzoek moeten aanwezigen worden geregistreerd. Degenen die spelen zijn al geregistreerd via afhangbord, competitie- of wedstrijdschema. We doen dit dus alleen voor toeschouwers tijdens evenementen (clubkampioenschappen, competitie). Hiervoor is een registratieformulier aanwezig op de bar. De laatste bardienst stopt deze in de map bij het omzetformulier van die dag.

  • We werken met één bardienst, op drukke momenten met twee bardiensten. Wanneer je met twee bardiensten werkt, maak dan een duidelijke taakverdeling (één bardienst in de bar, één in de keuken). Is het druk bij de bar, werk dan met beide bardiensten achter de bar, en zorg dat je ieder aan een eigen kant van de gele scheidingslijn op de vloer blijft. Spreek af hoe je de taken verdeelt, want slechts één van de twee bardiensten kan het koffiezetapparaat en pinapparaat bedienen.

  • Bedien de bezoekers op de aangegeven punten bij de bar, daar hangen plexiglas schermen.

  • Zet de bestelling klaar op de bar en neem afstand. De bezoeker kan de drankjes daarna meenemen.

  • Vraag de bezoekers om zoveel mogelijk per pin en contactloos te betalen.
    Er dient direct afgerekend te worden (geen bonnetjes achter de bar).

  • Verzoek de bezoekers om lege glazen, flesjes etc. terug te brengen naar de bar, en in te leveren op het daarvoor aangegeven punt (op de hoek van de bar, bij de ijsvriezer).

  • Tafels en stoelen in de kantine en op het terras zijn op een vaste plek gezet en gemarkeerd met tape op de grond. Stoelen en tafels mogen niet verplaatst worden.

Hygiënemaatregelen: 

  • Maak de bar, keuken en de tafels en stoelen aan het begin én aan het einde van je dienst grondig schoon, met behulp van de sprayflacon desinfectie en papieren doekjes.

  • Ook tijdens de dienst dien je regelmatig de bar en overige oppervlakken schoon te maken. Denk bijvoorbeeld ook aan de kassalade, handvatten van de koelkasten etc.

  • Draag handschoentjes tijdens de bardienst, en vervang deze regelmatig.

  • Desinfecteer het pinapparaat na gebruik met de desinfectiedoekjes.

  • Spoel de glazen in de spoelbak met reinigingsmiddel, voor minimaal 20 seconden. Doe de gebruikte glazen aan het eind van je dienst door de vaatwasser.