Inschrijven KNLTB Voorjaarscompetitie Tennis 2023

De inschrijving voor de KNLTB Voorjaarscompetitie Tennis is weer geopend!

Tijdens de Voorjaarscompetitie probeer je samen met jouw team in zeven speeldagen, tussen begin april en begin juni, kampioen te worden van de poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit acht teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. Het team dat na de zeven speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. De winnaars van de poule promoveren naar een hogere klasse en de laatste (twee) degraderen naar een lagere klasse, mits dit mogelijk is. 

Je kunt je inschrijven met een team. Heb je geen team, maar zou je graag mee willen doen? Dan kun je je opgeven als invaller/reservespeler. Speel je liever vast in een team? Kijk dan of bijvoorbeeld je vrijspeel-maatjes ook competitie willen spelen of wellicht heb je een (deel van je) lesgroepje die enthousiast is? Mochten er teams zijn die aangeven dat ze op zoek zijn naar een speler, verwijzen wij hen graag naar je door! 

Inschrijven kan t/m 20 december 2022 door het inschrijfformulier volledig in te vullen en te mailen naar [email protected]. Het inschrijfformulier staat als download op deze pagina.

Speeldata
De speeldata voor de Voorjaarscompetitie 2023 vind je hier terug.

Inschrijfmogelijkheden
Je kunt kiezen uit diverse speeldagen en speelsoorten. De mogelijkheden staan in het document '2023 Inschrijfmogelijkheden tennis.pdf'. Dit document staat als download op deze pagina.

Vrijdagavond
Net als vorig seizoen wordt er op vrijdagavond om de week gespeeld, waarbij je per team vijf speeldagen hebt in plaats van zeven. Wat houdt het in?

 •  Ieder team heeft vijf speeldagen.
 • De gemengde teams starten een week eerder dan de reguliere competitie op 31 maart.
 • De dames- en herenteams starten tegelijk met de reguliere competitie op 7 april.
 • De totale duur van de vrijdagavond competitie is daardoor tien weken.
 • De eventuele derde set is een super-tiebreak. Deuce speel je regulier met voordeel/nadeel: het is geen winnend punt.
 • Omdat de gemengde teams en de HD/DD teams op verschillende dagen competitie spelen, is het mogelijk om in beide competities uit te komen. In sommige gevallen heb je hiervoor dispensatie nodig: check dit bij de Competitieleiders.

Overige belangrijke informatie

 •  Alle dubbelpartijen worden gespeeld volgens het Verkort Spelen. Hierbij wordt de 3e set vervangen door een super-tiebreak t/m 10 punten (met twee punten verschil). Dit geldt niet voor de single partijen.
 • Invalregeling: In sommige gevallen is het mogelijk om in twee verschillende teams in te vallen op één speeldag. Dit hangt o.a. af van de variabele speeltijden van de desbetreffende teams en rekening houden met de overige invalregels. Het is niet mogelijk om in te schrijven in twee teams voor dezelfde speeldag.
 • De variabele aanvangstijden voor de tenniscompetitie op zaterdag en zondag zijn verruimd. De eerste partij van de speeldag dient aan te vangen tussen 08H30 en 16H30. (De avondcompetitie op vrijdag start vanaf 19H00: dit is niet gewijzigd).
Vragen?
Mocht je vragen hebben, stuur dan een mail naar [email protected] of neem contact op met één van de verenigingscompetitieleiders Tennis (VCL) van de Gouwe Smash:
 • Bianca de Bruin
 • Ellen Nijhof
 • Marissa ten Berge
 • Maxime Pieterse

2023 Inschrijfmogelijkheden tennis.pdf 2023 Voorwaarden inschrijving tennis.pdf 2023 Voorjaarscompetitie inschrijfformulier tennis.docx